Кметове от Североизточния регион за планиране направиха предложения за членове на

...
Кметове от Североизточния регион за планиране направиха предложения за членове на
Коментари Харесай

Кметът Иван Портних води регионална среща на НСОРБ във Варна

 Кметове от Североизточния район за обмисляне направиха оферти за членове на Управителния съвет на Националното съдружие на общините (НСОРБ) на съвещание, което се организира във Варна. Домакин и водещ на срещата бе кметът на морската столица Иван Портних, оповестяват от пресцентъра на Община Варна.

" Приветствам Ви с добре пристигнали, имам вяра, че ще излъчим почтени представители, които ще пазят интереса на района сполучливо и професионално, за да създаваме все по-добри условия за живот, работа, обучение на нашите съграждани “, съобщи Иван Портних. Приветствие насочи и Силвия Георгиева, изпълнителен шеф на НСОРБ. 

Североизточният район обгръща 36 общини, като в залата участваха 43 делегати от 27 общини. С цялостно единогласие за представители на района в Управителния съвет на НСОРБ бяха препоръчани кметът на община Аксаково - Атанас Стоилов, на община Венец - Мердин Байрям, и на община Генерал Тошево – Валентин Димитров. Предстои кандидатурите да бъдат гласувани на съвещание на Общото заседание на НСОРБ в завършек на м. февруари в София. 

По-късно присъстващите бяха осведомени с новите моменти в политиките за районно развиване за новия програмен интервал 2021-2027 година от представители на Министерство на регионалното развитие.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР